Over ons

OVER MIJ

 

linked

Mirjam Rutten:

Als kind al voelde ik mij altijd zeer op mijn gemak bij de paarden. Ik was echt zo’n paardenmeisje en eigenlijk is dat nooit meer overgegaan. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt. Ik raak nog steeds niet uitgelezen en uitgestudeerd over alles wat met de paarden te maken heeft en geniet er met volle teugen van. Iedere dag!

OVER DE PAARDEN

stalparadisorobin

Robin:
Een Shetland pony. Hij is negentien jaar en erg sensitief.
Voor mensen die angstig zijn voor een dier van 600 kilo, is Robin een uitkomst. Zijn gevoel voor humor is weergaloos.
Robin loopt graag voor de wagen en leert kinderen goed paardrijden.

stalparadisorover

Wild Rover:
Een twaalfjarige Irish Cob ruin. Dit soort is van oorsprong een Iers zigeunerpaard. Het ras staat inmiddels op de lijst van Cultureel Erfgoed en doet het over het algemeen heel goed als recreatiepaard vanwege het brave karakter. Wild Rover is erg mak en prettig in de omgang. Hij vind het fijn om Groovy genoemd te worden.

stalparadisotommy

Tommy:
Een haflinger van zeventien. Al veertien jaar bij ons. Een heerlijke betrouwbare, vlotte allround pony.

stalparadisobreezer

Breezer:
30 mei 2010 is Breezer te jong overleden. Ik draag hem in mijn hart. Hij was mijn Kushti Gray, dit is Ierse zigeunertaal voor ‘beste paard’. Hij was een geweldig leermeester voor mij en de mensen die bij ons waren.

Tijdelijke paarden:
Aangezien er bij ons altijd plek is voor een paard ter training, ter verkoop, ter revalidatie of ter wat dan ook, zijn er over het algemeen gastpaarden. Dit leidt altijd weer tot verrassende situaties.

Netwerk:
Ik beschik over een netwerk waarbij het altijd mogelijk is meer en andere paarden in te schakelen. Ook is er een bestand van vele professionals die ik kan inschakelen indien dit wenselijk is.

Overig:
Voor de gezelligheid is er kleinvee in de buurt. (kippen, konijnen en een mooie schare witte duiven)